Persoonlijke ontwikkeling

Stel je voor:

  • een intern adviseur merkt dat zijn advies niet landt in de organisatie;
  • een medewerker van een uitvoeringsorganisatie heeft ‘last van Den Haag’;
  • een teamleider in een productiebedrijf vindt het lastig om zijn medewerkers aan te spreken;
  • een trainee wil graag leren om zijn stem te laten horen in een vergadering;
  • een projectmedewerker wil graag leren om een SCRUM standup goed te begeleiden…

Dit zijn voorbeelden van vragen waarbij wij organisaties ondersteunen. Samen met onze opdrachtgever brengen wij de vraagstukken in kaart, plaatsen wij deze in de context van de organisatie en ontwerpen we een op maat gemaakt leertraject.

Best Practice - PepsiCo

De ontwikkeling van high potentials.

Soms bestaat een traject uit een praktijkgerichte vaardigheidstraining of uit een intensief individueel coachtraject. Vaker nog combineren we verschillende interventies tot een traject waar de deelnemers leren in de praktijk, in de classroom en van elkaar (70-20-10).

Wij werken volgens de methode van ‘Ervarend Leren’. Dit betekent dat deelnemers bij ons leren door te doen aan de hand van hun eigen praktijksituaties en hier vervolgens op reflecteren. Het te behalen leerdoel staat hierbij steeds opnieuw centraal.

Thema’s waarop wij vaak actief zijn in deze trajecten:

Projectmatig- & Programmatisch Werken, Leidinggeven & Leiderschapsontwikkeling, Adviseren, Politiek Bestuurlijke Gevoeligheid, Time Management, Feedback geven & ontvangen, Persoonlijk Leiderschap.

Werk je bij de Rijksoverheid en wil jij je graag verder ontwikkelen op professioneel gebied? Ben je benieuwd hoe jij effectief zou kunnen beïnvloeden? Of wil je groeien in je adviesvaardigheden? Leren hoe je leiding kunt geven aan projecten? Een professionele politieke antenne ontwikkelen?

Schrijf je dan hier in voor één van onze TOP-5 opleidingstrajecten!

person

Vraag het aan Jannet

Contact